Wordpress webwinkel

Wordpress Webwinkel

Dat de meeste ondernemers een website hebben zal geen nieuws zijn. In veel gevallen is de functionaliteit beperkt tot een online presentatie van de onderneming or organisatie. Dat kan uiteraard voldoende zijn, maar veelal blijkt dat de mogelijkheden van het internet door veel ondernemers onbenut blijven. In veel gevallen ontbreekt het aan voldoende tijd en kennis om de website in te zetten als vast onderdeel van de onderneming. Dat is jammer, zo kan een website met een website juist omzet verhogend werken. Door gebruik te maken van een kwalitatief goede e-commerce oplossing als Woocommerce, de Wordpress webwinkel, realiseer je meer mogelijkheden om je doelgroep optimaal te bedienen.

Consumenten kopen meer online

 Uit het meest recente CBS-onderzoek 'ICT-gebruik van huishoudens en personen 2017', blijkt dat maar liefst 26.1% van de Nederlanders regelmatig online aankopen doet. Dan gaat het niet enkel over kleding en sportartikelen, ook andere producten worden steeds vaker online aangeschaft. Die toename laat duidelijk zien dat de consument behoefte heeft aan een eenvoudige manier om producten aan te schaffen. Voor de zelfbewuste ondernemer liggen hier dan ook nog volop kansen als het gaat om schaalvergroting en omzetverhoging. Niet elke webshop is echter even eenvoudig te integreren in de bestaande website. Door te kiezen voor een webshopsysteem wat zijn waarde al jarenlang heeft bewezen, doe je niet alleen jezelf een plezier, je klanten worden er ook blij van.

E-commerce + Wordpress = Woocommerce

Veel ondernemers willen het zich zo makkelijk mogelijk maken, zeker als het gaat om het bijhouden van de website. Dat is dan ook exact de reden waarom een CMS systeem als Wordpress zo populair is voor MKB-toepassingen. Een van de mooiste eigenschappen van een Wordpress site is dan ook, dat het een systeem is wat met je behoefte kan meegroeien. Het gemak waarmee je als ondernemer zelf je eigen pagina's kunt aanpassen, aanmaken en verwijderen, zorgt dat Wordpress door veel ondernemers en organisaties wordt gebruikt. Als full-service web bureau is DCD dan ook trots op de kennis die we in huis hebben om Wordpress geschikt te maken voor elke ondernemer. De e-commerce toepassingen van Wordpress zijn dan ook speciaal toegesneden op de wensen van de moderne ondernemer.Doordat Woocommerce, de Wordpress webwinkel, gebruik maakt van de flexibiliteit van het Wordpress CMS systeem, zijn de mogelijkheden voor een Wordpress webwinkel nagenoeg oneindig. Zo kun je bijvoorbeeld op een zeer effectieve manier gebruik maken van cross-selling. Ook andere mogelijkheden zijn voor handen. Je kan bijvoorbeeld denken aan de mogelijkheid op je producten door de bezoeker te laten delen via zijn of haar social media accounts. Het tonen van speciale aanbiedingen in een slider op de homepage is daarnaast ook gewoon mogelijk. Op die manier ben je niet gebonden aan de standaard functionaliteiten van een webshop.

Een Wordpress shop op maat

In sommige gevallen kunnen er specifieke wensen zijn die standaard niet zijn ingebouwd. Zo kun je denken aan een koppeling met uw boekhoudpakket, het exporteren van data uit de bestaande webwinkel of andere wensen. In dergelijke gevallen kan maatwerk een oplossing zijn. De ervaring leert ons dat in veel gevallen gebruik gemaakt kan worden van een specifieke plugin die de gewenste functionaliteiten toevoegt. Een plugin is in feite niks anders dan een stukje software wat naadloos aansluit op uw behoefte.

Digital Creative Design: de Wordpress webwinkel laten maken

De ervaring die DCD in de afgelopen jaren heeft opgedaan met het ontwikkelen van Wordpress sites en de Wordpress webshop stellen ons in staat op maatwerk te leveren. Het team van DCD kan elk type Wordpress website ontwerpen en ontwikkelen, geheel conform je wensen. Dit gaat niet alleen op voor een Wordpress site, maar ook voor het realiseren van je wensen voor een nieuwe Wordpress webwinkel. Heb je specifieke wensen voor je huidige Wordpress shop of wil je een volledig nieuwe Wordpress webwinkel laten maken, neem dan contact op met Digital Creative Design voor een orienterend gesprek met een Wordpress specialist.